Ivóvíz-osztás Miskolcon

2013. július 24-én, 25-én és 26-án (szerdától péntekig) a MIVÍZ Kft. szakemberei a tűzcsapokra szerelt adapterrel ivóvizet osztanak a város több, frekventált helyén 9-16 óra között:
belvárosban a Villanyrendőrnél
a Búza téren az aluljáró és a Vásárcsarnok között
az Újgyőri főtéren a Bükk Áruház előtt
Locsolás Miskolcon
A Városgazda Kft. locsolóautói vizet permeteznek az aszfaltra és a burkolatra a város számos részén. Szerdán, csütörtökön és pénteken az alábbi útvonalakon hűsítik a locsolóautók az utakat:
Soltész Nagy Kálmán utca Vasgyári piac között található területen a villamos vonal mentén
Belvárosban a buszútvonalakon (Kazinczy u., Uitz Béla u., Corvin u., Szentpáli u., Madarász Viktor u.)
Avas városrész
Az utak mellett a növényeket, virágokat is öntözi a Városgazda Kft.
Az MVK Zrt. lézeres hőmérővel méri a villamossín hőmérsékletét. Amennyiben szükséges, locsolással hűtik azokat.
Közterületi ivókutak Miskolcon
Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók, egyrészt a MIVÍZ Kft., másrészt a Városgazda Kft. üzemeltetésében:
LÁÉV Kisvasút Lillafüred
Csanyik-völgy Majális park
Lillafüred buszvégállomás
Lillafüred autóparkoló
Miskolc-tapolcai park
Népkert
Városház tér
Hajós-Pattantyús játszótér
Jézus kútja
Strandfürdők nyitva tartása Miskolcon
A Barlangfürdő 19.00 óráig van nyitva, a fürdő területén a vendégek ivókútból is enyhíthetik szomjukat. A Barlang Aquaterápián 2 db vízautomatát helyeztek el, hogy a vendégek/betegek folyadékellátása biztosítva legyen; a kiürült palackokat igény szerint a karsztforrás vizével pótolják.
A Selyemréti Strandfürdő este 8-ig tart nyitva.
Közlekedés Miskolcon
Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaszűrők cseréje és a rendszerben lévő gáz mennyiségének ellenőrzése megtörtént, ahol szükséges volt, ott az utántöltést és szervizelést is elvégezték. A klímaberendezések 24 C fok felett, azaz már most is működnek a klimatizált buszokon.
Az MVK Zrt. járművezetői és bérletpénztárosai folyamatos tájékoztatást nyújtanak a legközelebbi közterületi ivókutak helyéről, illetve vízfelvételi lehetőségeiről.
Az autóbusz-vezetőknek és villamoskocsi-vezetőknek a kánikula idején nem kötelező formaruhát viselni. Ez azt jelenti, hogy hosszú nadrág és ing helyett bermudanadrágot és teniszinget viselhetnek a járművezetők.
Miskolc M.J.V. polgármestere felhívja a munkáltatók figyelmét arra, hogy kiemelten figyeljenek munkavállalóikra és biztosítsák a munkavégzéshez szükséges feltételeket, a megfelelő mennyiségű ivóvizet és pihenőidőt.
A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről a Miskolc.hu oldalon az alábbi linken kaphatnak felvilágosítást (http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre). A polgármester kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.
– Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J.V. Polgármesteri Hivatala, Polgármesteri Kabinet –