Ellenzéki pártok rendkívüli közgyűlést hívattak össze Kriza Ákos polgármesterrel Miskolcon, hogy a városvezetés végre kivizsgáltassa a miskolci trafikmutyit, és hogy segítsen azoknak a vállalkozóknak, akik évek óta dohánykereskedelemből éltek, de most trafik nélkül maradtak. A Fidesz nem ment el az közgyűlésre, így az határozatképtelenség miatt nem tudta elvégezni munkáját.

 

Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő az ülés után úgy fogalmazott, a Fideszt a trafik csak addig érdekelte, amíg kiosztották azokat 20 évre a haveroknak, most pedig ki tuja melyik tengerparton élvezik a mutyi gyümölcsét, ahelyett, hogy részt vettek volna a közgyűlés munkájában. A képviselő szerint a kormánypártiak szégyenletes magatartása egyrészt azt üzeni a miskolciaknak, hogy a helyi Fidesz nyakig benne van a trafikmutyiban illetve azt, hogy a miskolci vállalkozások fele annyit sem érnek Krizáéknak, mint a saját klientúra.

A politikus emlékeztetett arra is, legutóbb júniusban szavazta le a kormánypárt a Jobbik vonatkozó indítványát, de mint mondta, előbb utóbb szembe kell néznie a Fidesznek a trafikmutyi kérdésével, és magyarázatot kell adni arra, hogyan osztották szét fideszes rokonok között a dohánypiacot.

„Jól látható, hogy Miskolcon azért nincs elszámoltatás, mert a Fidesz semmivel nem különb, mint a szocialisták voltak”- vonta le a követ