A déli tehermentesítő útja jelenleg  a Vörösmarty úton, a vasúti hídon áthaladva egy sorompós csomóponthoz jut, lebénítva ezzel a déli tehermentesítő út forgalmát. Ezen a helyzeten segít majd a tervezett „Y” híd, amely a Király úttól a József Attila útig átveszi az M3-as szerepét, így tehermentesíti a Búza tér forgalmát.
Az első ütem várhatóan 2014-ben valósul meg. Ennek részeként a Soltész Nagy Kálmán úttól az „Y” hídon keresztül Szirma, Martin-kertváros irányába a csatlakozó Kisfaludy Károly utcáig, valamint a Kandó tér felé haladva a MÁV-telep közepéig épül meg a kétszer kétsávos út, ideiglenes északi csatlakozással a Szinva hídon keresztül az Augusztus 20. utcáig.
Folytatás: 2018-ban.
Rostás László, Miskolc főépítésze az Észak-Magyarországnak korábban nyilatkozva elmondta: a város arra is lehetőséget kapott, hogy elkészítse a terveket egy úgynevezett intermodális csomópont megvalósítására. Ez az elképzelések szerint a Tiszai pályaudvar előtti Kandó téren és környékén jönne létre, ahol többféle közlekedési eszköz, rendszer „találkozna”, itt érne össze például a helyi és a távolsági közlekedés, de a taxidroszt és a parkolók is egy helyen lennének, és akár kerékpárra is át lehetne ülni itt.  boon.hu