B. Ferencet és testvérét  gyorsított eljárásban vonják majd felelősségre. A felderítésben egy biztonsági kamera is segített.
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. július 10-én délelőtt egy írószerbolt tulajdonosának bejelentése után indított nyomozást, ugyanis két ismeretlen bement a bolt hátsó bejáratán és ellopott egy leszerelt klímaberendezést, valamint egy gázkazánt. A kár értéke több mint kétszázezer forint volt – olvasható a rendőrség honlapján.

Az üzlet tulajdonosa a járőröknek elmondta, hogy az esetet kamerán észlelte. A képek alapján azonosították B. Ferenc 26 éves sátoraljaújhelyi férfit. A másik gyanúsított kilétét a felvételek alapján nem lehetett megállapítani, mert eltakarta az arcát, ruhája azonban látható volt.

Kicsit később a rendőrök megjelentek B. Ferenc utcájában. Mielőtt azonban megálltak volna lakása előtt, észrevették, hogy ő és testvére, a 21 éves B. Róbert a ház hátsó falánál ül. A férfiak a rendőrautót meglátva futásnak eredtek, de nem jutottak messzire, mert a járőrök még az utcában elfogták, majd előállították őket. Az ellopott műszaki cikkeket a rendőrök már szétszerelve találták meg a gyanúsítottak házánál. B. Róbert és B. Ferenc elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, melyet július 12-én be is fejezett. A rendőrség kezdeményezte a felelősségre vonást, mégpedig gyorsított eljárással.

www.mno.hu