Fegyvert kellett használniuk csütörtökön  a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak egy kaposvári akciójuk során. A TEK-eseknek egy rablási ügy gyanúsítottját kellett volna elfogniuk, ám amikor az ingatlanhoz értek, a házból egy román-magyar kettős állampolgárságú férfi rájuk uszított három németjuhász kutyát – írja a Somogyi hírlap online kiadása.

 

A rendőrség szerint M. Adrián a rendőrök elől menekülni próbált, közben az építkezésen tartózkodó 19 éves férfi három nagytestű kutyát uszított a Terrorelhárítási Központ munkatársaira.

 

A kutyák a kommandósokra támadtak, akiknek gépfegyverrel sikerült csak távol tartani az ebeket. A TEK-esek végül elfogták a rablási ügy gyanúsítottját, de előállították a román-magyar férfit is, aki ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészségen indult eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt.

M. Adrián kaposújlaki lakos ellen jelentős értékre elkövetett fegyveres rablás bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya adott ki elfogatóparancsot ez év elején, egy 2013. február 5-én a Budapest X., Száva utcában elkövetett bűncselekmény miatt. Aznap két társát a rendőrök elfogták, a közel 5 millió forint értékű farmer ruha maradéktalanul előkerültek, másnap egyik társuk önként jelent meg a rendőrségen.