A munkacsoportok mellett a város  egy stratégiaalkotásban jártas külső szakértő munkáját is igénybe veszi, amelyet a pályázati támogatásból finanszíroz – ezt a feladatot a Consulting-Szenzor Kft. fogja ellátni.

 

Július 3-án megtörtént az első – projektindító – tanácskozás, amelyen megalakultak a munkacsoportok, bemutatkozott a külső szakértő, elkészült az Integrált Városfejlesztési Stratégia felülvizsgálatának időbeli ütemterve, feladatkiosztása, és a teljes körű nyilvánosság biztosításának tervezete.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia átdolgozását az ide vonatkozó kormányrendeletben és a miskolci közgyűlés határozatában foglaltaknak megfelelően, partnerségi egyeztetések sora kíséri végig. A lakosság, valamint a civil és gazdálkodó szervezetek mindegyike elmondhatja majd véleményét, javaslatait, a készülő stratégiával kapcsolatosan, több fórumon.

A projekt összköltsége 39.992.300 forint, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában 100 százalékos támogatással valósul meg. minap.hu