Aki ott szólalt fel, ahol először  kell Fotó: fidesz.hu

A fideszes Bíró Márk, aki egyszer sem szólalt fel, hosszabban válaszolt. Mint mondta, az elmúlt három évben regionális pártigazgatóként Nógrád, Heves, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében átlagosan havi 6000 km-t autózott azért, hogy személyesen ismerhesse meg a választók véleményét a régióban. Ezekre a véleményekre alapozva állt fel tavaly a KRESZ-módosító munkacsoport, ami azért csökkentette bizonyos közlekedési bírságok összegét, mert – mivel a munkanélküliség itt nagy – sokan ingáznak két település között, autóval járnak minden nap, „és akaratlanul is hibázhat bárki”. „Ha ez a hiba olyan mértékű büntetést von maga után, hogy azt képtelen kifizetni, akkor a büntetés akár egy család megélhetését is veszélyeztetheti” – írta Bíró.

Véleményem szerint az országgyűlési képviselő egyik fő feladata, hogy megismerje a választók véleményét és képviselje azt. A képviselet egyik formája a felszólalás, amit több helyen is megtehet, például a parlamentben vagy frakcióülésen. Én ott szólaltam fel először, ahol véleményem szerint először kell ahhoz, hogy megfelelő támogatásban részesülhessen a képviselő, hogy a képviselt témát végig is tudja vinni, ez pedig a frakció előtti felszólalás.

elfogadásra is kerültek. Jómagam a munkacsoport vezetésén kívül a szaktárcák közötti egyeztetések állandó résztvevője voltam és vagyok, ahol a frakció és a munkacsoport álláspontját képviselem és nyomon követem ezen tárgyú előkészítések törvénnyé válását.  444.hu