Riasztást adott ki csütörtökre a  meteorológia szolgálat. Megyénkben is heves zivatarokra és felhőszakadásra kell számítani, amit akár 90 km/órát meghaladó széllökés és jég is kísérhet. Az előrejelzés szerint rövid idő alatt akár a 30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat miskolci állomásának előrejelzése szerint csütörtökön egy hidegfront okoz átmenetileg változékonyabb időt a Kárpát-medencében, de csak néhány fokkal esik vissza a hőmérséklet.

Éjjel időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar előfordulhat. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, de zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. Reggelre általában 17 fokig csökken a hőmérséklet.

Holnap napközben többször erősen megnövekszik a felhőzet, de általában több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Zápor, zivatar várható. Az északnyugati szél időnként megélénkül, zivatar környékén viharossá fokozódhat. Délutánra 24 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Holnap hidegfronti hatással kell számolni. 11 és 15 óra között erős UV-B sugárzás várható, ezért ebben az időszakban nem ajánlott tartósan a napon tartózkodni.
A következő napokban igazi nyári időre van kilátás, a sokévi átlag körüli hőmérsékletekkel. A sok napsütés mellett a kora délutáni órákban képződő gomolyfelhőkből helyenként előfordulhat záporeső, zivatar.