A Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák  Egyesület közleménye. Mi, öregdiákok, hálával és köszönettel tartozva a kapott erkölcsi és szellemi tudásért, kötelességünknek tartjuk, hogy felelősséggel figyeljük és támogassuk szeretett iskolánkat. A természetes érzelmi kötődésen túl tudjuk és megtapasztaltuk, milyen értékes szellemi műhelyt jelent ez az iskola. Ahogy megtapasztalhattuk azt is, hogy a miskolciak többsége is így gondolja. Köszönet és tisztelet Mindenkinek, aki félti, aki kiáll mellette, aki foglalkozik gimnáziumunk jövőjével.

Az igazgatóválasztás kapcsán ismét reflektorfénybe került a Földes. Köszönve és nem vitatva mindenki jó szándékát, csatlakozunk a korábbi igazgató, Veres Pál, felhívásához. Szeretnénk elkerülni, hogy véleményünket bármilyen személyes, vagy pártpolitikai érdek befolyásolja. Ennek megfelelően a Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesület jelen helyzetben nem csatlakozik semmilyen, ez ügyben szervezett, politikai demonstrációhoz.

 

 

Ezzel párhuzamosan bízunk abban, hogy az igazgató kiválasztása valóban szakmai szempontok alapján történik. Ez a döntéshozóknak kötelessége és felelőssége. A Földes Ferenc Gimnázium értéke, szellemi tőkéje ennek a városnak, amely nemzetközi diákolimpiák, versenyek érmeivel fémjelzett oktatásával értékes szakembereket képez, művel ki városunknak, megyénknek, országunknak és a világnak. Egy ilyen tudásközpont fölépítéséhez évtizedek szükségesek, megőrzése, továbberősítése Miskolc érdeke.

Ezen felelősséget átérezve, kérjük választott döntéshozóinkat, Miskolc Város Polgármesterét, illetve a döntéssel felruházott Jegyzőjét, hozzák nyilvánosságra, milyen szakmai érvek alapján tették meg javaslatukat az új igazgató személyére! Az általuk támogatott jelölt pályázatában melyek azok a tények, amelyek az eddiginél jobban garantálják az iskola színvonalának megőrzését, továbbemelését? Melyek azok a szakmai okok, amelyek miatt a hosszú évek eredményes munkáját és minden érintett (tantestület, dolgozók, diákság, szülők, öregdiákok) elsöprő többségű támogatottságát és bizalmát maga mögött tudó Veres Pál pályázatát harmadszorra sem támogatják?

Egyesületünk nem rejti véka alá azon véleményét, hogy Veres Pál igazgatása alatt „a Földes” nemcsak megőrizte, hanem tovább is emelte színvonalát. Ezért támogatjuk, hogy az iskola igazgatója továbbra is Veres Pál legyen, mivel személyében látunk erre nézve a továbbiakban is garanciát. Köszönjük is, hogy ismételten pályázott erre a feladatra!

Miskolc, 2013. július 10.