Sajókazaiakat romákat bántalmaztak a melegparádén

Legalább harminc „fekete ruhás”  fogta közre a szombati Budapest Pride után Derdák Tibort, a sajókazai Dr. Ámbedkár Gimnázium igazgatóját, Orsós Jánost, az iskolát üzemeltető Dzsaj Bhím Közösség vezetőjét és Glonczi Lászlót, a gimnázium egyik tanárjelöltjét, és közülük többen ütni, rugdosni kezdték őket – számolt be a történtekről portálunknak Orsós János.
A három férfi a Budapest Pride-ról tartott a Nyugati tér felé, de mint Orsós János elmondta, lépten-nyomon ellenségesen „buzizó és cigányozó” fekete ruhásokba botlottak.
„Valahogy haza szerettünk volna jutni, de mindenhol ott voltak”, mondta Orsós János. A Szent István körúton aztán már nem tudták kikerülni a melegfelvonulás ellen tiltakozó bakancsosokat. Egy pillanat alatt körülfogták őket, Derdák Tibort (képünkön)valaki mellbe és arcon ütötte. „Könyörögtem nekik, hogy ne bántsák Tibort, mert most volt operálva, de aztán bennünket is rúgtak, ütöttek. Amikor a földre kerültünk, még akkor is rugdostak”, tette hozzá.
Az incidens láttán hamar ott termettek a rendőrök, de mint Orsós János mondta, addigra a feketeruhások csoportjából kiváltak azok, akik bántalmazták őket, és odébbálltak, a rendőrök pedig a három sértettet kezdték igazoltatni. „Hiába kértem, hogy legalább a támadók egyikétől kérjék el a személyi igazolványukat, hogy később tudni lehessen, ki volt az, de a rendőr azt mondta, mutassak rá, melyikük ütött”, tette hozzá Orsós János. boon.hu