Az RTL Klub nem csak az országos  lefedettségű csatornák piacán győzi le általában a TV2-t, de a kábeles színtéren is. A három fő RTL-es kábelcsatorna 12%-os piaci részesedést tudhat magáénak.

 

Az RTL Klub a nézettségi versenyben legyőzik a TV2-t, s hasonló a helyzet akkor is, ha a fő csatornák teljesítményéhez hozzáadjuk a kábeladókét is. Az RTL Csoport portfóliójába tartozó RTL Klub, Cool, Film+, RTLII, Prizma, Muzsika TV, Sorozat+ és Film+2 az első félévben egész napot vizsgálva a 18-49-es célcsoporton 30,3%-os közönségarányt ért el, míg a a TV2 Csoport (TV2, SuprtTV2, FEM3, PRO4) 16,4%-osat, a főműsoridőben pedig 37,2%-osat a TV2 Csoport 19,8%-ával szemben.

Persze mindez nem csak azért van így, mert az RTL-nek több csatornája van, hiszen a Film+, Cool és az RTLII egyenként is erősebb a TV2 adóinál. E három RTL-csatorna az első félévben átlagosan (egész napos, 18-49) 12%-os közönségarányt ért el. A 18-49-es célcsoporton (egész nap) az első félév két legnézettebb kábelcsatornája az 5,2%-os közönségaránnyal rendelkező Film+ valamint az 5,1%-kal rendelkező Cool lett, a Viasat3 már csak 3,7%-os piaci részesedést tudhat a magáénak, pedig két éve ugyanebben az időszakban (az első félévben) még 4,7%-kal a Viasat3 volt a kábelcsatornák élén.