Pintér Sándor: Rendet akarunk!

Pintér Sándor Miskolcon – © Fotó: police.hu
Miskolc – A Miskolci Rendészeti Szakközépiskola megalapításának, valamint a rendőri szakképzés 20. évfordulójának alkalmából kibocsátó és eskütételi ünnepségre került sor 2013. június 27-én Miskolcon.

 

Az ünnepséggel 420 fő másodéves hallgató fejezte be rendőr-szakközépiskolai tanulmányait és kezdte meg hivatásos rendőri szolgálatát. Mellettük 225 fő – tanulmányaikat 2012 szeptemberében megkezdett – első éves hallgató tett ünnepélyes esküt.

A rendezvényen dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere köszöntötte a végzős és az esküt tevő hallgatókat. A tárcavezető beszédében hangsúlyozta: „Rendet akarunk! Csak a törvényes rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és csatlakozhat fel Európa vezető országaihoz.” A belügyminiszter mellett a kiemelkedő tanulmányi munka elismeréseként Papp Károly r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Bagi István r. ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Igazgatója is dicséretben és tárgyjutalomban részesítette az arra érdemes hallgatókat.

A belügyi és országos rendőri vezetés mellett a kibocsátó ünnepségen részt vett a Kassai Rendőr-képző Iskola és a Nagyváradi Avram Iancu Határrendész Tiszthelyettes-képző Iskola delegációja is.

A rendezvény a Miskolci Rendőr Szakközépiskola megalapítására, valamint a rendőri szakképzés 20. évfordulójára történő megemlékezéssel zárult, melyendr. Pintér Sándor Iskolatörténeti Kiállítást nyitott meg.