Vádemelési javaslat a fiatalkorú  lakásbetörővel szemben.

A Miskolci Rendőrkapitányságra 2012. novemberében érkezett bejelentés, miszerint Szirmabesenyőn egy lakatlan, felújítás alatt lévő családi házba ismeretlenek az ablakon keresztül behatoltak és onnan élelmiszereket, elektromos cikkeket, szerszámokat, konyhai felszereléseket tulajdonítottak el.
A rendőrség az ügyben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
Néhány nap múlva újabb bejelentés érkezett a településről, mert egy másik lakatlan ház egyik ablakán át ismeretlen tettes bemászott és onnan egy komplett számítógépet, ágyneműt és készpénzt tulajdonított el.
A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
A mindenre kiterjedő, szakszerű nyomozásnak köszönhetően hamarosan a rendőrség látókörébe került egy szirmabesenyői fiatalkorú fiú. A fiatalember előállítását követően a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte és megnevezte gyermekkorú társát is. A rendőrségi házkutatások alkalmával a két fiú lakásán a nyomozók lefoglalták a sértettektől eltulajdonított tárgyak egy részét.
A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatalkorú elkövetővel szemben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.