Házhoz ment a hivatal Komlóstetőn is. A közbiztonság, illetve törvény-, szabályszegések kapcsán is érkeztek észrevételek, illetve kérdések a fórum résztvevőihez. A telkes, illetve kijjebb eső részek kapcsán lopásokra, betörésekre panaszkodtak a lakosok, konkrét eseteket is említve. Felvetődött az illegális szemét-, törmeléklerakás problémája. A Lomb út végén feltételezett illegális parkoló kialakítás miatt, míg a Muhi utcán egy a hétvégi nyugalmat megzavaró gokartpálya miatt kértek intézkedést. Többen kérték, hogy legyen több rendőrjárőr a környéken.

 

Kovács László Csaba beszélt a közelmúltban alakult Önkormányzati Rendészeti Szervről, és kérte, bármilyen közterületi bűncselekmény, vagy szabálysértés kapcsán értesítsék őket az éjjel-nappal hívható 80/460046-os számon. A külterületi részeken a mezőőrök együtt dolgoznak a rendőrséggel, így próbálják elejét venni a bűncselekményeknek. A rendőrséggel közös járőrözés már egy ideje működik, és jó tapasztalatai vannak, elsősorban az a céljuk, hogy megelőzzék a törvénysértéseket.

Soltész Csaba szintén azt kérte, hogy értesítsék őket azonnal, ha törvénysértést látnak, az illegális szemétlerakásnál is, itt kérte, hogy, ha lehetséges a jármű rendszámát is írják fel. A külterületi részeken folyamatos a járőrözés, azért működnek együtt ebben a rendészettel, hogy minél több járőrpáros lehessen kint az utcákon. Ó maga is hetente többször vesz részt a terület átnézésében, a járőrözést mindig különböző időpontokban tartják. Hangsúlyozta, hogy minden problémával kapcsolatban várják a jelzéseket, akár személyesen őt is kereshetik – az elhangzott konkrét eseteket is felírta az őrsparancsnok.
A gokartpálya kapcsán a polgármesteri hivatal képviselői engedély nélküli üzemeltetésre gyanakodtak, mivel az engedélyek beszerzéséhez a szomszédokat is értesíteni kellett volna, ez pedig itt nem történt meg, de ígérték, kivizsgálják az ügyet. minap.hu