A Fidesz nem akar beszéln i a trafik-mutyiról.

 

Miskolc múlt heti közgyűlésén a Fidesz leszavazta a Jobbik azon javaslatát, hogy a miskolci városvezetés külön napirendi pont keretében tisztázza magát a trafik-mutyi vádja alól. A nemzeti ellenzék szerint ez is bizonyítja, hogy a kormánypártnak takargatni valója van.

Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Miskolcon több fideszes képviselőt is hírbe hoztak a trafik-mutyival, többek között Takács Gábort és Nánási-Kocsis Norbertet is. Utóbbi ugyan bejelentette, hogy visszalép a pályázatoktól, ugyanakkor a városban az a hír járja, hogy ezt nem „gerincességből” tette, hanem csupán azért, mert a rokonság nem felelt meg a pályázati feltételeknek, így nem kötöttek velük szerződést. Ennek tisztázására is alkalmas lett volna a Jobbik kezdeményezése.

Hangsúlyozta, szívesen meghallgatták volna a közgyűlés előtt Sebestyén Lászlót, a Fidesz miskolci elnökét, hogy volt-e szerepe a trafik-koncessziók kiosztásában, és alkalom nyílt volna arra is, hogy végre Kriza Ákos is nyilatkozzon az ügyben.

Pakusza szerint azzal, hogy a kormánypárti képviselők leszavazták a Jobbik indítványát, és inkább a hallgatást választották, újabb jelét adták annak, hogy a Fideszt semmi sem különbözteti meg az MSZP-től. Mint fogalmazott, egyik pártot sem érdekli a tisztességes politika, így nem csoda, hogy mind a mai napig nincs elszámoltatás Miskolcon sem.