Gyermekkorú kisebbségiek egyre  sűrűbben követnek el bűncselekményeket a szolnoki polgárok sérelmére, a 14 évesnél fiatalabb elkövetőknek viszont haja szála sem görbül, hiszen a jogrendszerünket nem cigányokra tervezték.

Legutóbb három agresszív tizenéves támadt rá egy huszonéves férfira Szolnokon. Az eset egy helyi járatos autóbuszon történt, az utastársak közül senki sem segített. A Szoljon információi szerint november 29-én délelőtt Szolnokon, a 24/A jelzésű, helyi járatos autóbuszon szemelte ki a három tizenéves cigány gyerek a fiatal férfit. Áldozatukat körbevették, beszélgetést kezdeményeztek vele. Miután az nem akart velük beszélni, sértegetni kezdték, majd bántalmazták.

„Valóban történt egy ilyen eset” – erősítette meg a Szoljon.hu értesüléseit Szabó Zita őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – A 10, 12, 13 éves támadók elvették a fiatal férfinél lévő 300 forint készpénzét és a majdnem üres cigarettás dobozát. A következő megállónál az elkövetők zsákmányukkal leszálltak, míg a 22 éves sértett telefonon értesítette a rendőrséget. A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek és elfogták a három gyermekkorú elkövetőt, akik nem ismeretlenek a hatóság előtt – tette hozzá.

A lap szerkesztősége megtudta, a fiatalok nem használtak fegyvert a támadás során. Annyit árultak még el, hogy a három támadó nem ismeretlen a hatóság előtt, bűnlajstromuk fiatal koruk ellenére igen hosszú, de büntethetőséget kizáró ok, hogy gyermekkorúak. Ügy lezárva.