– Tudjuk, hogy nagyon nagy  a probléma a környéken – mondta Gazdusné Pankucsi Katalin. – Ami eljutott hozzám az elmúlt időszakban: egy ajtóberúgás, féltéglával való ablakbeverés, illetve egy helyi lakos kezéből a csokigyár mögött kitéptek egy táskát…
Majd folyamatosan ömlött a panasz az emberekből, akik az esetleges bosszú miatt félelmükben nem vállalták a nevüket.
Kétes elemek, szipusok
– A kerítésemet már elvitték, bent járnak az udvaromban, a kutyámat megmérgezték és nem merek kimenni – sorolta egy hölgy. – Félek! Megvagyunk félemlítve! Ki véd meg minket? Olyanok csinálják ezt, akik nem is itt laknak. Kétes elemek, szipusok. Vannak figyelő embereik, gyerekek.
– Fényes nappal bejöttek a lakásomba, kijött a rendőrség, a férfit el is kapták. Utánamentek, azonban a rendőr azt mondta nekem, hogy mivel nem hozott ki semmit nem tudunk mit tenni – panaszkodott. – Egy fiatal ezután azt mondta nekem, hogy kifogják a belemet metszeni, ha megpróbálom feljelenteni… Verik és ránk gyújtják a kerítést… Miért nem lehet egymással normálisan együtt élni?
– Nekünk csak a bűnözőkkel van bajunk, senki mással! – mindezt már egy férfi jelentette ki, aki egy rendőrségi határozatot mutatott az egybegyűlteknek egy betörésről. – Az a baj, hogy a rendőrség a bűnelkövetőket nem tudja elkapni.
Egy távolabb álló hölgy kifejtette: tavaly hétszer törtek be hozzá úgy, hogy két német juhász kutya őrizte a portájukat.
– Az egyiket bedobták a vízaknába, a másik felakasztották: Elvitték a motoros fűrészt, levágtak 15 méter drótkerítést – mesélte. – ’53-tól lakunk itt, de ilyen nem volt soha. Itt már nem lehet megmaradni kérem! Betörtek a garázsba, rádöntöttek egy oszlopot, ami összetörte az autómat. De mondom tovább: elvették tőlünk a 2-es villamost, elvették a 33-as buszt, elvették a kórházunkat, az orvosi ügyeletet… Az borzasztó, hogy a Vasgyárral mit csinálnak! Rendhagyó összejövetelre, utca fórumra hívták boon.hu-t  hétfőn este. boon.hu