A miskolci Fidesz igazi arca:  megszavazták a magyar föld kiárusítását

 

Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján szégyenletesnek nevezte, hogy Sebestyén László, Csöbör Katalin, Zsiga Marcell és Nagy Kálmán miskolci kormánypárti képviselők igent mondtak arra a földtörvényre, amely külföldiek kezére játssza a magyar termőföldet, és ezzel együtt oligarcháknak szolgáltatja ki a kisgazdákat.

A politikus emlékeztetett, hogy a törvény a földbérlet határát 1200 hektárban határozza meg, de tekintve, hogy nincs családi összeszámítás, a birtok korlátlan méretűre nőhet. Mint mondta, az is előfordulhat, hogy a szociális otthonban lakó nagymama is több száz hektár föld birtokosa legyen.

Pakusza kifogásolta azt is, hogy a helyi földbizottságok nem rendelkeznek a földek elosztása tekintetében döntési jogkörrel. Kiemelte ugyanakkor, a „legnagyobb kést akkor döfték a nemzet testébe a Fidesz képviselői, amikor lehetővé tették, hogy minden uniós polgár földhöz jusson Magyarországon. Jellemző a kormánypárt politikusaira, hogy az osztrák vagy a holland gazdát nem tartják külföldinek”.

A politikus végezetül így értékelte a földtörvény elfogadását:

„Őseink a vérüket adták ezért a földért, a Fidesz most 30 ezüstért eladta. Véleményem szerint ez hazaárulás.”