Kriza Ákos polgármester is  üdvözölte az újabb, városi tulajdonú cégnél történt zöld, megtérülő beruházást, hiszen ezzel a MIVÍZ Kft. és Miskolc újra megmutatta környezettudatosságát.  
– Miskolc környezetbarát várossá válik, hiszen Magyarországon nálunk parkolhatnak ingyen az elektromos autók, mi vagyunk a geotermikus energiát legnagyobb mértékben használó magyar város, de elég csak a biomassza fűtőműre vagy a hulladékból képződő gázok energetikai célú felhasználására utalnom – mondta Miskolc polgármestere. – Mostantól pedig a szennyvízből nyert árammal irodák világítását, számítógépek, laborműszerek működését biztosítjuk – tette hozzá Kriza Ákos.

 

– Az erőmű vezérlése, illetve mechanikai kialakítása során arra törekedtünk, hogy az teljesen felhasználóbarát legyen, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő vezérlő és automatizálási rendszerrel – mondta Csatár Tamás, a Blue Stream Mobile ügyvezetője. – Mivel sorozatban gyártott termék, amely a természetes vizeknél is alkalmazható, az ár-érték arány is kimagaslóan jó. A MIVÍZ Kft. szennyvíztelepén üzembe helyezett erőmű online üzemeltethető, ennek köszönhetően állandó felügyelő személyzetet nem igényel, a gép hő- és egyéb védelmi állapotáról is online tájékoztatást kaphatunk – ismertette az ügyvezetője, miért is egyedi és XXI. századi az a technológia, amelyet a MIVÍZ szennyvíztelepén üzembe helyeztek.

A jó gazdasági-beruházási mutatóknak köszönhetően a szennyvízből energiát előállító erőmű beruházásának költségei 4-5 év alatt térülnek meg, környezeti hatása azonnali eredmény. minap.hu