Miután 2012-es sarki nyár végén minden  korábbinál kisebbre zsugorodott az Északi-sarkvidék jege, a klímakutatók további olvadási rekordokra számítanak az idén. Ha nincs elég hűvös északon, akkor gyengül az állandó légmozgás a trópusok és az Északi-sarkvidék között, így a meleg, nedves légtömegek ritkábban jutnak el Izland környékére, hogy ott kialakuljanak a szokásos ciklonok, egész Európán végigvonuló, esőt hozó frontjaikkal.

Ezt csak tetézi a 2013-as évben, a Csendes-óceán keleti részének felszínét szokatlanul felmelegítő El Nino-jelenség is, amely fokozza a szélsőséges időjárást. A 2-7 évente előforduló jelenség  9-12 hónapig tart, kialakulására akkor lehet számítani, amikor a tengerfelszín hőmérséklete a szokásosnál több fokkal magasabbra emelkedik. Ilyenkor módosul az Csendes-óceán tengeráramlási rendszere, így a jelenség kihat az egész világ időjárására.

A pontot az teszi fel az i-re, hogy idén fog eljönni a naptevékenység tizenegy évente bekövetkező maximuma is, emiatt több sugárzás éri a Földet. Ugyan a klímaváltozás folyamatában messze nem ez a döntő tényező, hanem a kőolaj, a földgáz és a szén felhasználásával a légkörbe engedett szén-dioxid, ez is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy minden idők legmelegebb éve lehet 2013 (az eddigi rekordot 2005, 2010 és 1998 tartja).

33339_drofa1.jpg

Ezen összetett folyamatok összességéből tevődik össze, amit mi időjárásnak nevezünk, és amit sajnos még egyelőre nem tudunk globálisan befolyásolni.

Viszont annak érdekében, hogy elviselhetőbbé tegyük a nyári kánikulát, a saját házunk táján igenis tehetünk érte!

Akár lakásunkban, kertünkben, munkahelyünkön, könnyedén megteremthetjük azt a klímát, ami jelentősen megkönnyíti a rekkenő hőség elviselését számunkra.

33339_2010074_126.jpg 33339_picture3_013.jpg

A már eddig is több teret meghódító, sokoldalúságát bizonyított Drofa® termékek itt sem mondanak csődöt!

Árnyékolóként, napellenzőként, kerti kiülő formájában, vagy akár egy egyszerű féltetőként felállított Drofa® technológiával készült ácsmunka, önmagában idézi elő azt a klímát, amire mindenki vágyik egy tikkasztó, forró nyári délutánon.

33339_erkly_takars.jpg 33339_106_k.jpg

Nyitott léc-struktúrájának köszönhetően, a szellő átjárja, nem reked bent a hő, legyen itt szó kerti pavilonról, vagy egy nyitott teraszról, erkélyről, amely efféle takarással-burkolással van ellátva. Mindemellett árnyékol, ennek funkcióját nem kell bizonygatni, ugyanis elsősorban mindenki egy ilyen helyet keres ebben az időszakban. Természetesen a termék vízhatlanná tétele is szempont, hogy a nyári zápor se okozhasson kellemetlen meglepetést.

www.drofa.hu