A Jobbik kifogásolja, hogy a Fidesz- KDNP nem adta ki Daher Pierre fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát, amit a Kazincbarcikai Járásbíróság kért ki könnyű testi sértés gyanúja miatt.

Jakab Péter, a párt Borsod megyei alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, senkinek nincs joga bántalmazni egy nőt, és senkinek sem kötelessége eltűrni a bántalmazást, ezért a Jobbik kiáll a kazincbarcikai kórházvédő aktivista mellett, akit a hírek szerint Daher Pierre a karjánál fogva rángatott meg.
Mint mondta, a sértett mindezt fényképekkel, látlelettel és hangfelvétellel is tudja bizonyítani. Jakab Péter úgy véli, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke nem kíváncsi az igazságra, ezért állíthatta azt a parlamentben hangulatkeltő, cinikus módon, hogy a hölgy „az igazgatói szobába behatolt, és verte a cirkuszt”, illetve, hogy az incidens után „nem volt képes kék zöld foltokat produkálni”. Jakab Péter azt tanácsolja Daher Pierre-nek, ne várja meg a nagyobb botrányt, mondjon le képviselői mandátumáról.