Orvosi csodának tartják azt  a brit kisfiút, aki lyukas koponyával született. Mikor világra jött a doktorok azt tanácsolták az édesanyjának, hogy hagyja meghalni a gyereket.

Öt évvel ezelőtt, mikor Jamie Daniel megszületett az orvosok biztosak voltak benne, hogy a kisfiú első éjszakáját sem fogja túlélni. A gyerek egy lyukkal a homlokán jött világra, melyen keresztül agya kitüremkedett a koponyájából – írja a Mirror. Másnap, mikor a gyerek még mindig életben volt, a doktorok azt mondták az anyának, nem tudnak segíteni a gyereken az lesz a legjobb, ha hazaviszi és hagyja, hogy otthon, csendben meghaljon.

Arra azonban senki nem számított, hogy a gyerek mindennél jobban akart élni. Hónapok teltek el és a Daniel egyre erősebb lett, sőt a bőr is kinőtt a homlokán. Az anya ismét orvoshoz fordult, ekkor kezdtek el a doktorok is komolyabban foglalkozni a gyerekkel és azzal, hogyan mentsék meg.

A kisfiú első operációjára négy hónapos korában került sor, ekkor a sebésznek sikerült bezárnia a rést a fején. Ezt, egy másik műtét követte, mely során végelegesen lezárták a lyukat és eltüntették annak helyét.

Daniel jelenleg speciális óvodába jár, megtanult beszélni, édesanyja elmondása szerint rengeteg barátja van. Imád focizni és kedvenc időtöltése, hogy szülei iPadjén játszik. Egy kutatóorvos szerint csoda, hogy a gyerek életben maradt, az pedig még nagyobb döbbenet, hogy önállóan mozog és beszél. – Elképesztően erős kisfiú, minden tiszteletem az övé – nyilatkozta az orvos a riportereknek.