Miskolcon is megrendezik ekkor  a vacsora fehérben nevű programot, ezt a fehér ruhás vacsora flashmobot. A kezdeményezés 1988 nyarán Párizsból indult Francois Pasquier kerti partijával – ami nem fért el a kertben. A vendégeket ezért a Bois de Boulogne-ba hívta, és hogy megismerjék egymást, az volt a kérése: öltözzenek fehérbe. Azóta évente rendeznek „fehér vacsorákat” Európa számos nagyvárosában, és most eljött az ideje, hogy Miskolcon is legyen ilyen, a Bartók Plusz Operafesztivál keretein belül.

Az esemény a Bartók Plusz facebook-oldalán keresztül szerveződik. A baráti társaságokat fehérbe öltözve, székekkel, asztalokkal, ételekkel és italokkal felszerelkezve várják egy, szinte az utolsó pillanatban közzétett helyszínen, hogy együtt ünnepeljék az életet. Az érdeklődők kedden reggel 8-ig jelentkezhetnek ezen az e-mail-címen: fehervacsora@gmail.com.

A résztvevőknek fehér öltözékre van szükségük, asztalt, széket, ételt mindenki maga hoz. Nem hiányozhat a csillagszóró sem: mielőtt asztalt bontanának, a jelenlévők valamennyien csillagszórót gyújtanak. boon.hu