Káli ezt azután közölte , hogy a jelenlegi városvezető bejelentette: rágalmazásért és hamis vádakért kell majd a bíróság előtt felelniük a miskolci szocialistáknak és Káli Sándornak.

 Előzőleg a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen helyreigazításra kötelezte a Blikket, mert a lap korábban azt állította: polgármesterré választása után nem sokkal aszfaltozták le azt az utcát, ahol Kriza él. A bíróság első fokon a napilapnak adott igazat, Kirza azonban fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen. Közölte: háza előtt 2010 nyarán aszfaltoztak, amikor még nem volt polgármester. Ennek alátámasztására az utcájában két helyen lyukat fúratott az aszfaltba, a mintkat szakértő elemezte. Eszerint a ház előtti szakasz még 2010-ben készült, a 2012-es aszfalt pedig az ingatlanától 7 méterre kezdődik.

 

Kiderült, hogy az útépítésről akkor döntöttek, amikor Kriza már jelölt volt, a munkát pedig Sebestyén László, a választókerület akkori fideszes önkormányzati képviselője, azóta parlamenti képviselője saját választókerületi alapjából rendelte meg és finanszírozta. Az alap keretösszegét a közgyűlés állapítja meg, felhasználásáról azonban az egyéni választókerületi képviselő saját hatáskörében dönt.

Káli Sándor az útépítés miatt márciusban lemondásra szólította fideszes utódját. A Népszavának az esetleges újabb feljelentéssel kapcsolatban azt mondta, ha a jelenlegi polgármester ezt teszi: „lelke rajta”. Hozzátette, hogy 2010 októbere óta legalább 74 ügyben jelentette már fel őt Kriza, de egyikben sem emeltek vádat.

NÉPSZAVA-információ /