Budapesti trafikba keresnek trafikost egy újsághirdetésben. Jelentkezni trafikszekszárdra keresztelt gmail-címen lehet.
Ápolt, barátságos, vevőorientált fellépés, lelkes és elkötelezett hozzáállás, készség a csapatmunkára, önfejlesztés – a teljesség igénye nélkül néhány olyan tulajdonság, amellyel a jövő nemzeti trafikosainak rendelkeznie kell. Ezek szerepelnek ugyanis abban a „boltvezetői munkakörre” kiírt álláshirdetésben, amely a Szuperinfó nevű újság csütörtökön a Soroksár-Pesterzsébeten terjesztett kiadásában jelent meg.

 

A feltételek mellett a hirdetők fix havi bért, „visszatérő vásárlókat” és „nagyszerű munkahelyi légkört” is kínálnak, de előnyt jelent a szakirányú képesítés, a szakmai tapasztalat, vagy a regisztrált munkanélküli státusz. A „hosszú távú munkalehetőség” a XX. és XIII. kerületbe – Pesterzsébetre és Soroksárra – szól, itt fényképes önéletrajzot is várnak.

Ugyanakkor a jelentkezéseket a trafikszekszard@gmail.com címre várják. Vagyis lehetséges, hogy Szekszárdról, a trafikmutyira megdönthetetlen bizonyítékot is szállító fideszes vezetésű városból toborozzák az álláskeresőket a fővárosba. Eddig egyedüliként e város fideszes önkormányzati képviselője, Hadházy Ákos vállalta nyilvánosan is, hogy a polgármester listája alapján döntöttek arról, ki kaphat és ki nem trafikjogot.

„Elkötelezett jobboldalinak kell lenni” – hangzik az ominózus felvételen, melynek részleteit a hvg.hu hozta nyilvánosságra, és amely miatt jelenleg az ügyészség nyomoz. Igaz, csak személyes adattal visszaélés a gyanú.

A jelek szerint tehát nem a „régi”, rendes infrastruktúrával rendelkező trafikosokat keresik meg a nyertesek boltjaik vezetésére. A két fővárosi kerületnek összesen 42 trafik jutott: Soroksáron 10, Erzsébeten 32 trafikban lehet július 1-jétől dohányhoz jutni. Soroksáron összesen kilencen szereztek dohányárusítási jogot, közülük egy fő két üzlet működtetésére is, Pesterzsébeten pedig 24-en szereztek dohányjogot, ám közülük négyen több üzlet működtetésére is. nepszava.hu