Kriza: Káli felelni fog…

Pert nyert a Blikk című napilappal szemben Kriza Ákos, azzal az MSZP-s hazugságokon alapuló állítással szemben, miszerint Miskolc polgármestere a saját háza előtt utat építtetett. A sajtótájékoztatón elhangzottakat az alábbiakban szó szerint közöljük.

 

„A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete teljes mértékben cáfolta a Blikk című napilap MSZP-s hazugságokon alapuló állítását, miszerint Miskolc polgármestere saját háza előtt utat építtetett.

Az Ítélőtábla az ügyet lezárta és megállapította, hogy Kriza polgármesterségének ideje alatt egyetlen méter aszfaltút sem épült a családi háza előtt.

A Blikk korábban a városháza és Kriza Ákos egyértelmű cáfolata ellenére sem volt hajlandó közzétenni az igazságot, hanem kitartott a miskolci MSZP szemenszedett hazugságai mellett. A jelenlegi polgármester az útépítés vádját nevetségesnek tartotta, ennek ellenére egy kávé mellett tisztázni szerette volna az ügyet a bulvárlap főszerkesztőjével, aki azonban a baráti meghívást és a helyreigazítást is elutasította.

A szocialista hazugsághadjárat akkor érte el a csúcspontját, amikor az a MSZP-s Káli Sándor vádolta meg a fideszes polgármestert a háza előtti útépítéssel, aki 2010 nyarán szocialista polgármesterként saját maga engedélyezte a jelenlegi polgármester háza előtti aszfaltozást.
A tények sem a Blikket, sem az MSZP-t nem zavarták, számukra csak a megrendelésszerű karaktergyilkosság volt a fontos.

Kriza Ákos végül az Ítélőtábla előtt igazságügyi szakértő bevonásával cáfolta a szocialisták és a Blikk hazugságait.

A pereskedés alatt Káli Sándor, a szocialisták volt polgármestere bizonyítékok meghamisításával vádolta meg Kriza Ákost, azonban az Ítélőtábla a benyújtott bizonyítékokat mind hitelesnek tartotta, és a hamis vádakért most már az MSZP Központi Irodájának és Káli Sándornak kell majd felelnie a bíróság előtt.” minap.hu