Egy hétvégi házhoz szokatlan  eszközökkel érkező, hívatlan éjszakai „látogatókat”értek tetten a Miskolci Rendőrkapitányság lyukóvölgyi körzeti megbízottjai.
A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse lopás vétség és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 39 éves Sz. Attiláné, valamint Cs. Zsolt 37 éves miskolci lakosokkal szemben.
Az eljárás adatai szerint a gyanúsítottak 2013. június 4-én valamivel éjfél előtt a náluk lévő csaknem egyméteres fém feszítővas és falétra segítségével a Lyukóvölgy – Kishajtás dűlőben egy hétvégi házat feltörtek és onnan különböző használati tárgyakat tulajdonítottak el. A bűncselekmény elkövetésekor az asszony 13 éves fia is jelen volt, aki a tetőn lévő hozzátartozói visszaértéig figyelési feladatokat látott el.
A Miskolc-Lyukóvölgyi Körzeti Megbízotti Csoport területen járőröző körzeti megbízottjai tetten érték és a helyszínről való menekülés közben fogták el a betöréses lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.
A rendőrök a két elfogott felnőtt korú személyt további intézkedés céljából a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.
Az időközben kiértesített és helyszínre érkező ingatlan tulajdonosnak a rendőrök visszaszolgáltatták az eltulajdonított, de megtalált és lefoglalt értékeket.