Állítólag csúszik  az újabb Mercedes-beruházás Kecskeméten: a jelek szerint összeadódik a gazdaságpolitika tehetetlensége és az autóipari recesszió.


Legalább egy, de akár több évet is csúszhat az a projekt, amivel a Mercedes kecskeméti autógyártó-kapacitását 300 ezer autó közelébe emelte volna, írja az index.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) Emlékeztetőül: tavaly már azt is tudni lehetett, hogy a 2013-ben induló, több tízmilliárdos Mercedes-gyárbővítés az üzem 150 ezres jelenlegi kapacitását a duplájára emelné. Iparági források akkor azzal számoltak, hogy a cég állami támogatást kér, a gyártósorok 2014-ben érkezhetnek a második gyárba, a termelés pedig 2015-től indulhat.

Az index.hu úgy tudja: a fenti ütemezésnek megfelelően a terület több száz hektáros üresen álló részén mára mindent előkészítettek: a közművesítés mellett az összes hatósági engedély is kéznél van, tehát lényegében bármikor kezdődhetne az építkezés. Most azonban úgy fest, hogy mégsem fog.

Az átpolitizáltabb forgatókönyv szerint a németek ugyan elégedettek a magyar gyárral – a tavaly márciusi indulás óta több mint 40 ezer Mercedes készült el Kecskeméten, az autógyár nyereséges, és idén már százezernél is több autó gördülhet ki a csarnokból -, de elegük van a gazdasági környezet kiszámíthatatlanságából.

A cégközpontban állítólag olyan számítások is készültek, amik egy romániai építkezés, illetve a romániai logisztika költségeit vizsgálják. Forrásunk szerint a német tulajdonos már diplomáciai úton is jelezte a gazdaságpolitikával kapcsolatos aggályait a magyar kormánynak. (A dolog azért nem igazán meglepő, mert az utóbbi egy évben több német cég vezetője – együtt vagy külön – is kikelt a magyar kormány politikája ellen. A multikat támadó retorikán túl a számos különadó is nagyon fáj a német cégeknek, miközben a magyar gazdaság ezer szálon függ a német beruházásoktól, de a német gazdaság általános teljesítményétől is.)

Másik forrásunk viszont határozottan cáfolta, hogy a gyárbővítésre vonatkozó tervek jegelése mögött politikai okok vannak. Szerinte egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy ebben az évben nem indul el az építkezés, sőt, a magyar gazdaság szempontjából azt a nem túl örömteli lehetőséget sem zárta ki, hogy több évet kell várni a Mercedes második gyárának felépítésére. Szerinte a német gyárnak nem Magyarországon, hanem nemzetközileg vannak nehézségei. A gyárbővítés halasztása ezért nem politikai, hanem üzleti döntés: amíg a luxusautó-kereslet nem pörög fel a világban, addig nem lesz új gyár, hiszen nincs szükség újabb gyártókapacitásokr

A kedvezőtlen ágazati összkép alól ugyanis a Mercedes sem tudja kihúzni magát. A gyártó ázsiai értékesítése ugyan fellendülőben van, de az európai nyereség tavaly csökkent, miközben a cég vezetői stagnálást vártak. Hozzá kell tenni, hogy az uniós politika is rontja a cég kilátásait: az EU egyes modelleket, köztük akár a kecskeméti gyárban készülő B-osztályt is betilthatja környezetvédelmi okokból. De a versenytársak sincsenek könnyű helyzetben: hogy hazai terepen maradjunk, az Audi és a Suzuki összesített árbevétele 75 milliárd forinttal esett tavaly.