Az Együtt 2014 -Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a Malév kormányzati felszámolója alkalmatlan feladatára, mert az ő hibájából a csődbe ment légitársaság közgyűlése nem tudta elfogadni sem a társaság 2011. évi beszámolóját, üzleti jelentését, sem a 2012-es esztendőt lezáró beszámolóját, így a kormány „elsunnyogja” a Malév-dolgozók megmentését.

 Scheiring Gábor független országgyűlési képviselő az Együtt 2014-PM nevében az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: írásbeli kérdéssel fordulnak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez azt firtatva, hogy „a kormány Malév-csőddel kapcsolatos felelősségének ismeretében” hajlandó-e kifizetni a dolgozók mintegy hétmilliárdos jogos követelését, vagy elsunnyogják azt. Azt is tudakolják, mit tesz a miniszter annak érdekében, hogy a felszámoló a Kúria intelmének megfelelően az elvárható szakmai szinten végezze munkáját.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a Kúria a Malév-dolgozók beadványára végzésében rögzítette, hogy a dolgozói követelések jogosak, szemben a felszámoló állításával. A legfőbb bírósági testület arra is felhívta a figyelmet, hogy az állami felszámolónak magasabb szakmai szinten kell feladatát teljesítenie a piaci felszámolókhoz képest.

Az Együtt 2014-PM közlése szerint a Malév mérlegbeszámolója azért hiányzik, mert a felszámolás közben mintegy „kétszázmilliónyi Malév-pénz tűnt el” a cég számlájáról, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy biztosítsa, hogy a felszámolás „ne a Malév-vagyon elsíbolásáról szóljon, hanem a munkavállalók és utasok kártalanításáról”.