A fideszesek hazug sikerpropagandát folytatnak, virágzó gazdaságról beszélnek, miközben három éve mást sem csinálnak, csak áthárítanak, elkoboznak, megszorítanak, s az emberek zsebéből vesznek ki jelentős összegeket – sorolta lendületes előadásában a szocialista politikus.A fideszesek „maffiabaloldalt üvöltözve ródsóznak a tévékben, újságokban, miközben a Simicska-érdekeltségbe tartozó Közgép Zrt. eddig 400 milliárd forintnyi megrendelést kapott az államtól, miközben botrányos állami földhaszonbérleti pályázaton és trafikbizniszen keresztül juttatják komoly vagyonhoz a saját klientúrájukat” – mondta, a legfrissebb botrányok kapcsán pedig hozzátette:
– A földhaszonbérleti pályázatokon műkörmöstől a szociálpedagógusig bárki nyerhetett, akinek valamilyen kötődése volt a Fideszhez. Ugyanez történt a trafikmutyiban is, Miskolcon például két fideszes önkormányzati képviselő (Takács Gábor és Nánási-Kocsis Norbert – megj. a szerk) családtagjai összesen 20 koncessziós jogot szereztek a meghirdetett 84-ből. Gúr Nándor álságosnak nevezte Nánási-Kocsis Norbert múlt heti bejelentését, miszerint hozzátartozói nem írják alá a koncessziós szerződéseket, mondván, „amikor pályázatot kellett beadni, akkor bezzeg fel sem vetődött bennünk, hogy mindez koránt sincs rendben”.

Gúr Nándor tájékoztatóján részt vett Vécsi István megyei önkormányzati képviselő, Ricse szocialista polgármestere és Lukács András, a megyei közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője is – írta az Észak Online, ahol részletes beszámolót közöltek az eseményről.