Vádat emelt a főügyészség  a a kovácsvágási emberölés gyanúsítottja ellen.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a közelmúltban egy 22 éves férfi ellen a Borsod megyei főügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Martossy György, a vádhatóság szóvivője.
A vádlott 2011. január 26-án az esti órákban barátjával iszogatott annak lakásán Kovácsvágáson.
Innen ittas állapotban éjfél körül távozott, majd bemászott a szomszéd ház kerítésén és az épülethez ment. Felfeszítette az ablakon a szúnyoghálót, benyomta az ablakot és bemászott a házba.
A zajra az ott lakó 81 éves nő valószínűleg felébredt, mire a férfi olyan brutalitással bántalmazta, hogy az idős asszony az átlagost jóval meghaladó fájdalmak között meghalt. Halálát igen nagyszámú ütés, rúgás, taposás okozta, melynek következtében nyakcsigolyája eltört, arccsontja és koponyája darabosra tört. A sértett halála nem azonnal állt be, előtte hosszú órákig szenvedett. A vádlott ezután 400 ezer forint készpénzt és pár litert bort magához véve hazament. Az áldozatot másnap reggel a családgondozó találta meg, de már akkor halott volt.
A nyomozás azonnal megindult, azonban csak 2012. júniusában lehetett a vádlottal szemben a megalapozott gyanút közölni. Ekkor előzetes letartóztatásba került. A férfi tagadta a cselekmény elkövetését, de a vádirati tényállást alátámasztja a tanúk vallomása, a helyszíni szemle jegyzőkönyv adatai, az orvos-szakértői vélemény, a genetikai szakértő véleménye, a házkutatásról és lefoglalásról készült jegyzőkönyvek adatai, a szagazonosítás és a hazugságvizsgálat eredménye.
Mindezek alapján az ügyészség a vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a fiatalkorúként lopás és kábítószerrel visszaélés miatt korábban már büntetett vádlottra, aki a gyilkosságot felfüggesztett fogház büntetés próbaideje alatt követte el.
A Miskolci Törvényszék a tárgyalás előkészítése során fenntartotta a férfi előzetes letartóztatását, tette hozzá Martossy György.