Miközben Miskolcon dübörög a fideszes sikerpropaganda, a múlt heti közgyűlésen a képviselőknek arról kellett szavazniuk, legyen-e Miskolcon tömegközlekedés. A Jobbik jelzés értékűnek tartja, hogy ez kérdés szintjén felmerül, ezért a párt azonnali magyarázatot vár a miskolci városvezetéstől.

A Fidesz lépten nyomon megtéveszti a miskolciakat, hiszen nemrég még arról adott ki propaganda füzetet a kormánypárt, hogy hamarosan GPS készülékekkel szerelik fel a miskolci buszokat, ehhez képest múlt csütörtökön arról kellett szavazni, akarunk-e egyáltalán tömegközlekedést finanszírozni a jövőben, vagy sem, kezdte sajtótájékoztatóját Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő. Emlékeztetett, Miskolc olyan anyagi helyzetben van, hogy most már evidenciákról is dönteni kell. Hangsúlyozta ugyanakkor, az MVK csőd közeli helyzete nem az e

lmúlt 3, hanem az elmúlt 23 év eredménye, a felelősségben ezért mind a Fidesznek, mind az MSZP-nek osztoznia kell.

 

A felelőtlen hitelfelvétel politikája és a forrásteremtő városgazdálkodás hiánya rendkívüli módon kiszolgáltatottá tette Miskolcot mind a bankok, mind a kormány felé. Ennek köszönhető, hogy a kormány 600 milliós elvonása most a miskolci tömegközlekedés létét fenyegeti, mondta a politikus.

Pakusza felelős, öngondoskodó városgazdálkodás folytatására szólított fel, valamint arra kérte a Miskolc Holding vezetését nevezzék meg, milyen forrásból kívánja Miskolc fenntartani a jövőben a tömegközlekedést.