A szegedi Weöres Sándor Általános  Iskola biztonsági kamerái rögzítették, ahogy a testnevelés-biológia szakos Sz. Ágnes pofonokkal a földre küldi, majd a földön többször is megrudgdossa a 11 éves Richárdot, írja a delmagyar.hu, a gyerek édesanyjának elmondása alapján.

A kamera felvételei szerint pénteken reggel háromnegyed nyolckor az eset. A delmagyar.hu információi szerint Richárd magatartás-zavaros, többször durván szidta a tanárokat.

A dolog onnan derült ki, hogy Richárd nem volt hajlandó hétfő reggel iskolába menni.

Az iskola igazgatója nem nyilatkozott az újságnak, az iskolát üzemeltető Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületének vezetője Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a következőt nyilatkozta:

Természetesen tudomásom van az esetről. Az intézmény vezetője tájékoztatott és megtette a szükséges intézkedéseket, a fegyelmi eljáráshoz szükséges dokumentumokat továbbította az illetékeseknek.
„Az ügyben védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt indult eljárás,” mondta a delmagyar.hu újságírónak a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.