Összesen nyolc, többnyire leromlott  állapotú ingatlan eladásában gondolkozik az önkormányzati cég, olyanokban, mint a Petőfi tér „mögött” lévő Petőfi tér 3. számú leromlott állapotú lakóház, a Széchenyi negyed mellett ház, a Széchenyi utca 95. szám alatt, de értékesítenék az Álmos utcai kolóniának is otthont adó ingatlan, mely során a rendkívül romos, komfort nélküli házat is elbontanák.
– A kiválasztott épületek nem tartoznak a stratégiai ingatlanvagyonhoz, azonban csak olyanokat jelöltünk ki, ahol esély van az értékesítésre. Fontos az is, hogy az értékesítésre a tavaly elfogadott ingatlangazdálkodási stratégia szellemében jelöltük ki a házakat – mondta Szélyes Domokos. Szélyes Domokos a MIK Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, az idei évre elengedhetetlenné vált, hogy az önkormányzati vagyonból kereskedelmi ingatlanokat értékesítsenek, aminek a bevételéből a 2005, 2006-ban kibocsátott MIK-es kötvényeket tervezik finanszírozni.
– Ahhoz, hogy ezt fizetni tudjuk, a kereskedelmi ingatlanok közül összesen 300 millió forint értékben kell értékesíteni – mondta Szélyes Domokos.