Új fukciót kap a miskolci Városháza
avagy
Trafik Mutyi Miskolcon is!

 

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete magyarázatot követel a fideszes-kereszténydemokrata városvezetéstől!
Miskolci fideszes politikusokhoz köthető személyek nyertek Miskolcon is a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által kiírt pályázatokon.
Nánási-Kocsis Norbert és Takács Gábor közvetlen családtagjai taroltak a miskolci trafik-piacon,
ezzel sok miskolci családot megfosztva évtizedek óta végzett munkájuktól.
Azt persze még nem tudjuk, hogy kik pályáztak még rajtuk kívül, hány trafikot akartak megszerezni a miskolci fidesz-kdnp frakció tagjai, családtagjai, rokonai, barátai, de azt már most megelőlegezhetjük: a miskolci Önkormányzat, a Városháza a parlament döntései nyomán egy sor feladatot elveszített (oktatás, egészségügy, hatósági feladatok, stb. ).
Ezt pótolandó, néhány helyiségében nyugodtan lehetne trafikot üzemeltetni, ezzel a befolyó bérleti díjjal is segítve a Város költségvetését.
Tisztán látszik, itt helyben is, hogy ennek az egész nemzeti dohányügynek semmi köze a dohányzás elleni küzdelemhez, csupán arra szolgál, hogy újraosszák a piacot a fideszes rokonoknak, szomszédoknak, barátoknak. Továbbá, míg a termékek kereskedelmének joga az eredeti szabályozás szerint egy-egy trafik számára havonta nagyjából 300 ezer forintos eredményt hozott volna, addig egy, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János által beterjesztett módosító javaslat ezt megháromszorozná. Vagyis közel 1 millió forintos havi bevételhez juttatják a nyertes barátokat, családtagokat.
A Demokratikus Koalíció helyi szervezete magyarázatot követel Kriza Ákostól, a miskolci fidesz-kdnp városvezetéstől a történekre. Kérjük, hogy támogassák, hozzák nyilvánosságra a helyi nyertes és vesztes dohánykoncessziós pályázatokat és azok értékelését. Joga van az itt élő embereknek megtudniuk, hogy milyen szempontok alapján születtek meg a döntések.
A DK vezetése mindent el fog követni azért, hogy nyilvánosak legyenek a pályázati és bírálati dokumentációk, hogy a közérdekű adatok, a közpénzekre vonatkozó állami döntések átláthatóak, a nyilvánosság számára megismerhetőek legyenek.
Addig is jelezzük a miskolciaknak: a Városházára beköltöztek a trafikosok. (közlemény DK)

Miskolc, 2013. május 6.