A hőmérséklet hirtelen zuhant le : a nyugati országrészben húsz fok körüli volt a hőmérséklet, míg délkeleten ennél tíz fokkal melegebb volt. Budapestet jégesővel érte el a vihar; este negyed kilenckor a Széchenyi-hegyen 73, a Várban 68 kilométeres óránkénti szélsebességet mértek. Tatabányán, Ráckevén és a budai Várban jégeső hullott, a Gellért-hegybe kétszer is villám csapott.

 

Az országban ebben a pillanatban több mint harminc településen szakad az eső. A Szolnok-Hatvan vonalon is beindult a zivatarképződés, azon a tájon is egyre több helyen villámlik. Siófok és Székesfehérvár mellett az elmúlt órában újabb zivatargóc pattant ki.

Kigyulladt egy ház is
Törökbálinton kigyulladt egy háromszintes családi ház tetőszerkezete; a tüzet valószínűleg villámcsapás okozta. Spitz Alexandra, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a 250 négyzetméteres épület jelenleg is lángol, a tűz veszélyezteti az épület többi részét. Az érdi, a törökbálinti és a fővárosi tűzoltók már kivonultak a helyszínre. Az épületben nem volt senki, így nem történt sérülés.