Alaptalan a vád , miszerint Orbán Viktor népsimogató körútjain előre beszervezett biodíszlet kíséretében rögzíti videóit. Itt van rögtön az ormánsági látogatás, ahol a miniszterelnök rögtön egy olyan boltossal elegyedik szóba, aki a Fidesz piacfoglalási hadjáratának vesztese. A párbeszéd, amely az alábbi videón 1:40-től élvezhető, olyan rövid mondatokkal, elharapott szavakkal és súlyos csöndekkel operál, mint egy Ibsen-dráma.

„Mekkora forgalom van egy hónapban?” – kérdezi a miniszterelnök a Gold Mini ABC tulajdonosát azzal a lezserséggel, amellyel egy korábbi epizódban beletunkolt a tűzhelyen készülő családi ebédbe.

A tulajdonos köpni-nyelni nem tud, de végül természetes jogérzékétől vezetve nem válaszol a kérdésre, csak mert a miniszterelnök turkálna a számlatömbjében. Úgyhogy megjegyzi, a dohánnyal mindenképpen kevesebb, mert a trafikjogot nem ő nyerte.

Orbán olyan súlyos hatásszünettel kérdezi, hol van az a nyertes bolt, a falu melyik részén, hogy a néző a legvadabb végkifejletet is el tudja képzelni. A miniszterelnök azonban váratlan fordulattal elmosolyodik, és azzal a hangsúllyal, ahogy az ember megkérdi, számla nélkül mennyi lesz, azt mondja távozóban: „Nem mondta, hogy mekkora a forgalom, pedig nem járok az APEH-hoz, isten bizony.”

Remegve várjuk a folytatást