A Fidesz szóvivője szerint  a trafikpályázatok eredményét kritizáló baloldal el akarja terelni a figyelmet „az ő valódi dohányügyükről”, ráadásul a dohányboltok esetében is a multicégek érdekeit képviselik.

 

Zsigó Róbert pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a baloldal láthatóan nagy bajban van, mert állandóan dohánykérdésről beszél, holott „a valódi dohányügyről” kellene, arról, hogy „az alvilággal is szövetkeztek, és az alvilágtól a dohányt is elfogadták volna azért, hogy 2010-ben ne bukjanak meg a választásokon”.

Szerinte a baloldal kezd erkölcsileg vállalhatatlanná válni. A kormánypárt szóvivője kijelentette: nyílt, törvényes folyamat alapján bírálták el a trafikpályázatokat. A korábbinál jóval kevesebb, 5-6 ezer trafik működik majd Magyarországon a jövőben, ami természetesen érdeksérelmekkel jár, ám ezzel 5-6 ezer családi vállalkozás kap lehetőséget üzemeltetésre, nem pedig multik, magyarázta.

Zsigó családjai
Zsigó Róbert, mint bajai polgármester több nyertes családi vállalkozást alighanem személyesen is ismer környékéről. Legalábbis Rácz Péter helyi vállalkozó a facebookon rajongója Zsigónak, és ismerőse Zsigó felesége, Zsigóné Rózsa is. Rácz felesége pedig az a Ráczné Granyák Ildikó, aki három koncessziót is nyert a városban.

Ismerős lehet Éberfy István bajai vállalkozó is, cége a Creatum támogatója a bajai közéletnek, segítettek már a bajai szabadstrandok öltözőinek építésében, de a helyi gyermekkosárlabda csapatot is támogatják, emellett többször dolgoztak már az önkormányzatnak is. A vállalkozó három koncessziót vitt el. index.hu