A Wizz Air bejelentette, hogy  szállítás előtti kifizetés és visszlízing megállapodást kötött 8 új Airbus A320 repülőgépre az ICBC Financial Leasing (ICBC Leasing) céggel, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank lízingvállalatával.

 

Mik ezek?

A repülőgépeket a tervek szerint 2013-ban és 2014-ben szállítják le, értékük listaáron több mint 700 millió dollár, mintegy 158 milliárd forint.

„Örülünk, hogy meglévő lízingpartnereink körét az ICBC Leasinggel bővíthetjük, és bejelenthetjük az első közös finanszírozási megállapodásunkat, amely a Magyarország és Kína között valaha létrejött legnagyobb értékű ilyen megállapodás” – mondta Váradi József , a Wizz Air vezérigazgatója.

„Reméljük, a jövőben kiterjeszthetjük az együttműködésünket. Ezzel a nyolc új repülőgéppel tovább növeljük a légitársasági kapacitását, valamint alacsony szinten tartjuk a flottánk átlagéletkorát, amely jelenleg kevesebb, mint 4 év, ami az egyik legfiatalabb az európai légitársaságok flottái közt. Szeretnénk megköszönni az ICBC Leasing támogatását és a Wizz Airbe vetett bizalmát” – tette hozzá Váradi József. A Wizz Air flottájának bővítése egybeesik Magyarország külpolitikai és kereskedelmi célkitűzéseivel.

„A magyar kormány érdeke, hogy minél több üzletember és turista látogassa meg Magyarországot a közvetlen járatokat és a lehető legjobb szolgáltatásokat igénybe véve” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár.