„Búcsúzunk és emlékezünk Magasra tett léc!” – Fazekas Zoltán (1958-2013)

Tudtuk nehéz idő vár Rád és ránk…, tudtuk, ha el kell köszönnünk a lesújtó hír nem kímél sem közeli, sem távoli munkatársat, ismerőst, barátot…..az egész várost! Zsúfolásig telt a véradóterem, amikor jött a kérés. Naponta aggódó telefonok, vártuk a bíztató híreket. Küldtük az erőt, többen imádkoztunk. Nagyon sokan! Nekrológ az ózdi alpolgármesterről.

Hiszen köztiszteletben álló szeretett városvezetőnk voltál. Hiteles Ember, Politikus, Szakember, Kolléga, Tanító és Barát. Mindig szerény, szolid, megfontolt és visszafogott. Talán túlontúl is visszafogott !!
A múlt idő használata fullasztóan bénító, kuszák a gondolataink, fájdalmasan hasít bele szívünkbe a kegyetlen tény….véget ért az út, búcsúznunk kell.
Életed, munkásságod tanúság és példa előttünk, ami 1958. augusztus 14-én indult Ózdon. Az általános és középiskola után kohászati ösztöndíjasként 1981-ben villamos üzemmérnöki diploma Kandó Kálmán Főiskola Számítástechnikai Intézetében. Szaküzemmérnöki másod diploma 1988 – ban. 10 év az ÓKÜ számítóközpontban, majd 1991-től megalakulása után az ÉRÁK –ban a felnőttképzés vezetése, a 2010. október 13. nappal történő alpolgármesterré választásig.
Az Önkormányzat munkájában 1998-tól aktív részvétel, 2000 – 2002 között társadalmi alpolgármesteri tisztségben, 2006 – 2010 között a Közrendvédelmi Bizottság elnöki tisztségében. 2010-től egyedüli alpolgármesterként felelősségvállalás és feladatellátás az oktatás, művelődés és sport, a szociális ágazat, a közfoglalkoztatás és közrend területeiért.
Tovább kell vinnünk, amit elindítottál és vittél! Igyekeznünk kell megfelelni annak a magas mércének, amit állítottál!
Okosan, szerényen és megfontoltan, ahogyan tőled tanultuk. A Termékeny gondolkodást, az Értő Hallgatást, a közéleti aktivitást, s ha kell az elkötelezett politikai hitvallást. Megőrizzük a kincset, amit itt hagytál. Velünk leszel mindig. Nyugodj békében!
– Ózd Város Önkormányzata –