A sprintes naptárba nem fért bele  idén a BAZ Rallysprint Bajnokság. A rendező nem adta fel, küzd azért, hogy versenyt rendezhessen. Az első rendezvénye 2013. április 21-én lenne a miskolci Vasgyárban.

 

Mivel a raliversenyek számát korlátozták, más utat kellett választani a rendezőnek: a fent nevezett rendezvény nem verseny, hanem „edzésnap”. Alapjában véve egy edzésnappal vagy teszttel nem lenne semmi gond, de a kiírás gyanúsan hasonlít egy raliverseny kiírására. Pénzes Zsolt szakágvezető ezért a következő közleményt adta ki:

Tájékoztatjuk tagszervezeteinket, versenyzőinket és tisztségviselőinket, hogy a 2013. április 21-ére, Miskolc – Vasgyár néven meghirdetett rendezvény nem rendelkezik a 2004. évi I. törvény (Sporttörvény) 65.§ 4. bekezdésében előírt országos sportági szövetségi hozzájárulással.

A rendező hivatalos honlapján erre válaszul az alábbi felhívást tette közzé:

A mai napon tudomásunkra jutott, hogy az MNASZ megkezdte szokásos törvénybe ütköző tevékenységét és hadjáratot indított egyesületünk ellen. Az RSB vezető a versenyzőket emailben értesíti, hogy a Miskolc-Vasgyári rendezvényünk tiltott rendezvény és ne jelentkezzen rá senki. Mindezt azért, hogy minket ellehetetlenítsen, és több nevezőhöz jutassa a hétvégi verseny szervezőjét (állítólag igen kevés nevezés gyűlt össze) Hivatkozik a sporttörvényre mely szerint versenyt csak szakszövetségi hozzájárulással lehet szervezni.

Mi edzést tartunk. Tesszük ezt azért, hogy egyesületünk tagjai kellőképpen felkészülhessenek, és minél jobban szerepeljenek a jövőben az MNASZ szervezésében megtartandó versenyeken, valamint fejlődjenek, hogy a jövőben indulhassanak a Rally2 mezőnyében.

MNASZ licenc-szel rendelkező versenyző fél napra lezárathat közutat időméréses tesztelésre? Magánember kibérelhet közutat ugyanerre a célra? Nekik ugyan volt MNASZ hozzájárulásuk?

Ez idáig némán tűrtünk, nem végeztünk aknamunkát senki ellen. Most betelt a pohár!

BAZ sprintesek, borsodiak, miskolciak! Fogjunk össze! Ezúton kérünk mindenkit aki kicsit is velünk érez és a jelenleg kialakult ellenünk irányuló hadjárattal nem ért egyet, ne nevezzen MNASZ által szervezett rallysprint versenyre! Se most, se később!

MISKOLC-VASGYÁR-ban rendezvényünket minden körülmények között megtartjuk!

Ha tetszik, ha nem. Szeretettel várunk versenyzőt, nézőt, szimpatizánst, fotóst, rallyfant, és aki csak az lesz! MINDENKIT

Mivel tiltott versenyről van szó, a szövetségnek kötelessége értesíteni a területileg illetékes rendőrséget. A rendezőnek, függetlenül attól, hogy magánterületen tartják a rendezvényt kellenek bizonyos engedélyek. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a vége.

Amint valamilyen friss információval gazdagabbak leszünk, megosztjuk veletek!