Elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke

Hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács elnöke, közölte pénteken az NMHH. 51 éves volt.

 

Az NMHH honlapján közzétett életrajza szerint Szalai Annamária 1961-ben született Zalaegerszegen.Tanítói, népművelői és pénzügyi felsőfokú végzettséget szerzett. Dolgozott tanítóként, újságíróként és filmforgalmazóként is. 1997-től 2002-ig a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója volt.

1998 és 2004 között parlamenti képviselő volt. 2004-ben és 2008-ban az Országos Rádió és Televízió Testület tagjai közé választotta. Az NHMM elnöke 2010 augusztusában lett, a Médiatanács elnökévé 2010. október 11-ével választotta meg a parlament.

Szalai Annamária évek óta súlyos, elhúzódó betegségben szenvedett. Erről azonban csak akkor értesülhettek a hazai médiában, amikor a bécsi magyar nagykövet 2012 februárjában a magyar sajtóhelyzetről és több hazai újságíróról szóló diplomáciai levele itthon is nyilvánosságra került.

Az elmúlt két évben többször felröppent a hír, hogy a betegség miatt Szalai otthagyja a médiahatóság vezetését, ezt azonban Szalai többek között az Indexnek is cáfolta.