Hogyan lehetett volna megelőzni  a támadást? Miért nem kísérte senki haza a fiatal lányt, és ha már egyedül indult el, miért nem hívott taxit? Öt napja folyik hajtóvadászat Páva Zsolt lányának támadója ellen, sokan azonban még most is azt találgatják mivel lehetett volna megelőzni a bajt. Közben a rendőrök nagy erőkkel keresik a támadót. Egyesek Komlón felismerték a 23 éves férfit.
Komlón a Kazinczy utcában látták néhány napja Nyerges Zoltánt. Egyesek felismerték az utcán Páva Zsolt lányának támadóját. Azóta is folyamatos a rendőri jelenlét a volt bányászvárosban. Minden lakásba bekopognak a nyomozók, mondja ez az arcát nem vállaló asszony. „Egész héten itt voltak a nyomozók, végig hajtogatnak minden fele, Vörösmartyba is, de én nem láttam úgy. Most is így képekkel jönnek be az utcába, mutassák a képeket” – mondta egy arcát nem vállaló nő.

A 23 éves feltételezett támadó a Komlói lakásotthonban nevelkedett, ezért feltételezik azt a rendőrök, hogy az általa jól ismert környéken bujkál.

A helyi romák hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen. Sőt a megyei roma kisebbségi önkormányzatot is értesítették. A megyei roma vezető ekkor döntötte el, hogy nyomravezetői díjat ajánlanak fel.

„Ha egy ember elesik, nem kell engedélyt kérnem, hogy felsegítsem, még akkor sem, ha sokan úgy gondolják, hogy ez nem az én dolgom. Azt gondolom, hogy ez az én dolgom. A mi dolgunk az, hogy ez az ember minél előbb kézre kerüljön és kapja meg a méltó büntetését, ha ilyenre vetemedett” – mondta el Hegedűs István roma vezető.

Öt nappal az eset után is számos megválaszolatlan kérdés van a bűncselekménnyel kapcsoltban. Sokan találgatják, hogyan lehetett volna megelőzni a támadást. Például, ha a fiatal lány, nem egyedül indul, haza, vagy ha nem gyalog teszi meg az utat. A helyi taxisofőrök azt mondják nem ritka eset, hogy a fiatal lányok egyedül indulnak haza éjszaka.

Az ATV információi szerint egy helyi szórakozóhelyről indult haza a fiatal lány, nagyjából két-három kilométert kellett megtennie otthonáig. Egy helyi taxis szerint ez mintegy 1000-1100 forintos viteldíjat jelentett volna autóval.