Encs — Gépies mozdulatokkal, nyolcvankétszer döfte a pengét nagymamájába F. Dániel  az informatikus

A kegyetlen gyilkosságot a fél  falu végignézte, de hiába szóltak a szomszédok a fiatalemberre, ő csak üveges tekintettel szurkálta a jajveszékelő asszonyt.

 

A vérfagyasztó gyilkosság tavaly augusztusban történt, eddig azonban nem került nyilvánosságra az ügy. A fiatalemberrel szemben most emeltek vádat.

– Csak arra emlékszem, hogy egy hang hozzám szól, kezemben van a kés, és véres a kezem – ennyit volt képes visszaidézni a gyilkosságból Dániel.

Erzsikét több szomszéd is meg akarta védeni, de a fiú­hoz senki nem mert közel menni.

– Jajveszékelést hallottunk: „Marika, segíts, megöl engem!” – emlékezett vissza az egyik szemtanú, aki a férjével azonnal átszaladt a szomszédjában lakó asszonyhoz. – Erzsike a kamrában feküdt, az oldalán, az unokája folyamatosan szúrta, ahol érte. Rákia­báltam: „Mit csinálsz?”. A fiú rám nézett, zavaros volt a tekintete – mondta a rendőröknek az asszony.

Ekkor már kisebb csődület volt a ház előtt. Egy másik szomszéd is befutott a kamrába. Erzsike neki is könyörgött, hogy segítsen, de ez az asszony is hiába ordított Dánielre, hogy hagyja békén a nagymamát.

– Amikor a fiú eldobta a kést, odajött a kapuhoz, és azt kérte, segítsünk, mert valaki megszúrta a nagymamát – elevenítette fel a történteket az egyik helybeli.

Az informatikus végzettségű Dániel nem igazán emlékszik a történtekre.

– Lekvárokat tettünk el a kamrában, ezután arra emlékszem, hogy kint állok a kapuban. Visszamentem a kamrába, láttam, hogy ott fekszik, és próbáltam rajta segíteni – vallotta a fiú, hozzátéve: a szurkálás előtt nem vitatkoztak a nagymamájával.

A fiú beszámítható, ügyvédje azonban kételkedik ebben.

– Új szakértői véleményt szeretnénk – jelentette ki Li­chy József.

Forrás: blikk.hu