Ez az ember nagyon sok kárt okozott a Miskolci Egyetemnek, mondta a múlt héten Patkó rektor nekem, majd amikor látta, hogy nem veszem a lapot, hangosan kezdett kiabálni és közölte, hívja a biztonsági embereket, és azok fognak kivezetni az egyetem főépületéből. Nyelvemen volt, hogy szerintem ki az, aki tényleg nagy kárt okozott az intézménynek (természetesen Patkó rektorra gondoltam), de benyeltem a választ, hiszen mégiscsak egy kormányzati rendezvényen voltunk, ott volt például Pelcz Ildikó, meg egy páran a külügyből, meg néhány európai uniós nagyfejű. Egyébként meg komolyan aggódtam a rektor egészségéért. Nincs valami jó színben mostanában, és én valahol megértem miért.
Ennek a palinak  tényleg peche van.  Korábban egy ilyen teljesítménnyel vígan el lehetett vezetni egy középszerű vidéki intézményt. Lehetett villantani az Audival, felvenni a több milliós fizetést, az évnyitón és diplomaosztón csörgetni a láncokat, joviálisan mosolyogni és nyilatkozni a helyi humán mikrofonállványoknak. Az állam számolatlanul lapátolta a milliókat, az egyetem meg ontotta a részben használhatatlan diplomával ellátott diákokat. Na ebbe az  idillbe rondított bele a kormányzat, aminek akár lehet az is az eredménye, hogy a közismerten gyenge borsodi politikai lobbi közreműködése nyomán egy sovány  egyetemecske, kövér főiskola? lesz a végén a miskolci intézményből.
Vagy jellemezhetnénk egyszerűbben is a helyzetet. A Miskolci Egyetemen más – felsőfokú intézményekhez hasonlóan – nem 1989-ben, hanem 2013-ban lett vége a szocializmusnak. Tarthatott volna még Patkó rektor 88 évesen való (+2 év felmentés) nyugdíjba vonulásáig, de nem fog.  
De ezért ne én legyek már az egyetlen személy, akit nyilvánosan és hangosan lebasznak!