Az elmúlt huszonnégy órában hét  főt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül, gyorsított eljárásban három személyt garázdaság, egy férfit rendzavarás, illetve három elkövetőt lopás miatt állítanak bíróság elé.
Megyénk útjain az elmúlt huszonnégy órában három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, továbbá hat anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.
A 3-as számú főúton, lakott területen kívül 2013. március 30-án 21 óra 25 perckor Szikszó irányából Miskolc felé közlekedett személygépkocsijával egy 25 éves szikszói férfi. Feltehetően nem az időjárási és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, ennek következtében későn észlelte az előtte haladó motorost, akinek hátulról nekiütközött. A baleset következtében a 26 éves miskolci motorkerékpáros férfi elesett és az elsődleges orvosi megállapítások szerint könnyű sérülést szenvedett. Az eset pontos körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.
Egy 35 éves debreceni férfi Bánhorváti irányából Dédestapolcsány felé közlekedett személygépkocsijával 14 óra 15 perckor. Egy erősen jobbra ívelő útkanyarulatban nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét és a gépkocsi megcsúszott. A sofőr ellenkormányzással akart korrigálni, de az autó keresztbefordult, majd lecsúszott az úttestről és egy fának ütközött. A baleset következtében a jármű 35 éves női utasa az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset pontos körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja.
Egy 22 éves sátoraljaújhelyi fiatalember hajnali 2 óra 13 perc körüli időben közlekedett személygépkocsival Cigánd belterületén. Haladása során a sofőr a gépkocsi sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg és egy balra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, majd az út mellett egy villanyoszlopnak ütközött. Az autó az ütközés következtében átfordult a tetejére és az út mellett egy kerítésre zuhant. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A baleset után kórházba szállított 22 éves gépkocsivezető az orvosi vizsgálatok megállapítása szerint súlyos, még 23 éves utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset pontos körülményeit a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vizsgálja.
A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt közútjainkon a forgalom megnövekszik. Erre az időszakra az is jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit. A rendőrség kiemelten kezeli az ittas állapotban közlekedők, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők ellenőrzését, kivonását a közlekedésből. A fokozott rendőri jelenléttel a hatóság a közlekedési balesetek megelőzésére, a közlekedők biztonságérzetének növelésére és a zavartalan közlekedés biztosítására törekszik.
Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a Rendőrség a közlekedők biztonsága és az ittas vezetők kiszűrése érdekében fokozottan ellenőriz az utakon, 2013. március 25. és április 1. között.
Kellemes és józan Húsvéti Ünnepeket, balesetmentes közlekedést kívánunk!
– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság