Bajnai Gordon szerint sorsfordító  lehet 2014 az ország életében, évtizedekre eldőlhet mindenki jövője jó vagy rossz irányba, éppen ezért az ország nem egy átlagos választás elé néz.

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője csütörtökön, miskolci sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a tét az, hogy Magyarországot „vissza tudjuk-e hozni a normális európai uniós országok közé”. Hozzátette, hogy gyakorlatilag a hazugság a jelenlegi kormányzás „legfőbb és legkiforrottabb fegyvere”. A kormány rezsicsökkentését átverésnek nevezte a volt miniszterelnök, aki azt mondta: „a kormány elvette a magyarok többségétől a kenyeret, és morzsákat ad vissza nekik”.
A Fidesz rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtésről szólva Bajnai Gordon azt mondta, hogy az nem szól másról, mint hogy a Fidesz szeretné minél több ember adatát megszerezni, hogy „utána folytathassa az agymosást”. Bajnai Gordon azt kérte: senki ne adja oda „Kubatov Gábornak az adatokat, hangfelvételek, videofelvételek vannak arról, hogy ezeket az adatokat veszélyes, rossz célokra használják”. Ezért jó lesz, ha a polgárok vigyáznak a Fidesz aláírás-propagandakampányánál – tette hozzá.
A politikus kérdésre válaszolva azt mondta: ez a kormány „elvette szabadságunkat, tönkreteszi életesélyeinket”.
A gazdaság zsugorodik, a munkanélküliek száma a rekordot ostromolja, az államadósság megint növekszik, a megélhetés pedig havonta 10 ezer forinttal kerül többe egy átlagos családnak, mint három évvel ezelőtt – közölte Bajnai Gordon.