Nőtt a regisztrált munkanélküliek  száma februárban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: csaknem 80 ezer állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, 4200-zal többet, mint a megelőző hónapban, míg az elmúlt év hasonló időszakában 3600-zal volt kevesebb az állástalan.

A munkaügyi központ adatai szerint a nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta a megyében 28,1 százalékra nőtt, ez az arány januárban 1,5 százalékkal volt alacsonyabb.
A szakemberek a munkanélküliek számának növekedését főleg azzal magyarázzák, hogy a téli hónapokban hagyományosan kevesebb a betöltetlen állás, az önkormányzatok által indított közfoglalkoztatási programok pedig még alig kezdődtek el.
Február végén a legtöbb álláskeresőt Miskolcon és környékén, valamint Kazincbarcika és Ózd körzetében tartották nyilván.
A regisztrált pályakezdő álláskeresők száma 2013. februárban csaknem 10 ezer volt, mintegy félezerrel több, mint januárban.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaügyi kirendeltségei az év második hónapjában 2741 új álláshelyet tartottak nyilván, a legtöbb állásajánlat valamilyen támogatási formához kötött volt.