MSZP: Farkas Flórián lemondott a romákról

Az MSZP Roma Tagozata felháborítónak tartja, hogy az Országos Roma Önkormányzatnak évek óta nincs érdemi szava a hétköznapi rasszizmus, antiszemitizmus ellen. Farkas Flórián még az Antirasszista Világnapot sem találta méltónak arra, hogy legalább ekkor elítélje a hazai cigányságot ért megaláztatásokat, megbélyegezze azokat, akik aljas politikai számításból folyamatosan hirdetik ordas eszméiket – írták az MSZP Roma Tagozatának tagjai közleményükben. (A kép csak illusztráció)

„Mintha nem tudná: a faji kirekesztés és elnyomás elsődleges áldozatai a romák. Nem tiltakozik pártjánál az utcákon vonulgató Magyar Gárdások és a parlamentben pöffeszkedő jobbikos képviselők trágár, rasszista és antiszemita gyűlöletbeszéde miatt. Nincs véleménye arról, hogy a gyöngyöspatai jobbikos képviselő-testület a „helyi szintű jogszabályait a nemzet egységét megtestesítő Szent Korona nevében alkotja meg”, kivonva magát minden hatályos törvény alól. Ezzel erkölcsileg szabad utat adva maguknak, a magyarországi romák és szegények valamint a többi nemzetiségiek további megfélemlítésében.
Infinety network
Farkas Flórián parlamenti képviselőként folyamatosan szavazza meg népe gettóba kényszerítését. Mit tett azért, hogy a kormánya és a párttársai által oly sokat hangoztatott rezsicsökkentéssel ne csak a gazdagok járjanak megint jól, úgy, mint a 16%-os adókulccsal? Hiszen éppen a roma lakosság többségénél már rég kikötötték a gázszolgáltatást, leszerelték a villanyórákat. Köszönhetően a Fidesz által lecsökkentett türelmi időnek, miközben a tűzifa árára már nem terjed ki a kormány rezsicsökkentő szándéka. A 40 milliós villában élő Fideszes képviselőnek a 200 ezer forintos rezsijéből is 10%-ot engednek el, ami önmagában egy kereset, meg a többgyerekes szegény közmunkás család számlája is csak ugyan ilyen arányban mérséklődik, ami mindössze pár száz forintot jelent.

Hol tart az a roma stratégia, amit olyan nagy dirrel-dúrral fogadtak el, parolázták vele végig az európai fórumokat? Farkas Flórián már lemondott roma honfitársairól. Itt az ideje, hogy képviselői mandátumáról és az ORÖ elnöki tisztségéről mondjon le” – írták az MSZP Roma Tagozatának közleményében stop.hu