A mai napon a Diamond Generál-Ép Kft. írásban  közölte a miskolci önkormányzattal, hogy pénzügyileg ellehetetlenült és nem tudja a Szivárvány óvoda meglévő épületeinek felújítását befejezni – tájékoztatott szerdán délután a Polgármesteri Hivatal Stratégiai Osztálya.

 

A közlemény szerint a Diamond General-Ép Kft. képviseletére jogosult cégvezetője írásban közölte, hogy „a társaság pénzügyi helyzetében előre nem látható, a jelenlegi tulajdonosnak, illetve cégvezetésnek fel nem róható és általuk elháríthatatlan okokból olyan változás következett be, amely ellehetetleníti a tárgyi kivitelezési munka folytatását, illetve határidőre való befejezését.”

A miskolci önkormányzat minden, a szerződésben rögzített szankcióval élni fog a céggel szemben, közben a mai napon elindul a megvalósult és elmaradt építési tételek felmérése, szögezi le a közlemény. minap.hu
Korábbi cikk a témában. 

Szivárvány Óvoda: tartható a határidő

 

A Szivárvány Óvoda felújítása az MSZP kérése nélkül is befejeződik, a polgármesteri hivatal nem kapott tájékoztatást arról, hogy ez a határidő ne volna tartható – reagált a szocialisták szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra Dobos Tímea szóvivő.

– Az épületben a burkolás, gipszkartonozás és festés zajlik, a felső szint pedig már szinte teljesen elkészült. A bútorzat és a játékok is megvannak. Az épület átadásának határideje március 20-a, de nem kaptunk tájékoztatást arról, hogy ez a határidő ne volna tartható – mondta a polgármesteri hivatal szóvivője.

Dobos Tímea hangsúlyozta, a Szivárvány Óvoda felújítására még az előző városvezetés pályázott. A pályázat benyújtásához elkészült terveket át kellett dolgozni, és egy megvalósítható kiviteli tervet kellett készíteni. Az eredetileg benyújtott tervekben ugyanis az udvar felújítása is csak részben szerepelt, az építési hatóság azonban a használatba vételi engedély feltételéül szabta az udvar teljes vízelvezetésének a rendezését.

– Így az udvar rendbetételére is közbeszerzést kellett kiírni. Ennek a szerződéskötése is folyamatban van, az udvar kivitelezési határideje március 31-e – zárta a szóvivő.

minap.hu